Dage med DIEM (Information, marts 2002)

Da Else Marie Pade komponerede sine lydcollager og det første danske stykke elektronmusik i 1958, var det undergrund, så det ville noget. Elektroakustisk musik var en bastard, som det højkulturelle konservatorium og klassiske musikmiljø ikke ville have med at gøre. I dag er verden en anden. Eksperimenterede og klassiske genrer og generationer udveksler som det selvfølgeligste erfaringer med hinanden. En af de faktorer, der har fremmet den proces er demokratiseringen og udviklingen af computerteknologien.

Cool collage (Information, august 2003)

Lys over Svendborg er en stor musikforestilling med over 100 medvirkende skuespillere, musikere, sangere – professionelle og amatører, og med Svendborgs skyline og solnedgang som bagtæppe. Anledningen er Svendborgs 750 års jubilæum som købstad.

Netværk og billedværk for børn (Information, august 2003)

I Odense er der gang i kulturlivet for børn og unge for tiden. Blandt meget andet finder vi det splinternye kulturhus for børn, Fyrtøjet, børne- og ungdomsrelaterede museer som Grafisk Museum, Tidens Samling og Jernbanemuseet, børneteatre som Skægspiren, teaterskoler som Odense Børne- og Ungdomsteater, og Eventyrkaravanen, der i de kommende måneder tager rundt på skoler, biblioteker o.l. for at spille, synge, danse og fortælle om H. C. Andersens liv og historier i undervisningsintegrerede forløb.

Digte på udendansk (Information, marts 2002)

Lyrikken er noget mærkeligt noget. På én og samme gang kan den bringe sproget på afveje og få folk til at rykke tættere sammen. Og bagefter? Bagefter er man ikke nødvendigvis blevet klogere på nogen af delene, men ofte en undren rigere. Det er værd at tænke over i de her dage, hvor vi har mistet Halfdan Rasmussen, en af de største undrere på livets og sprogets vegne.